Ustawienia prywatności (cookies)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Aby dowiedzieć się więcej i spersonalizować swoje preferencje, kliknij „Ustawienia”. W każdej chwili możesz zmienić swoje preferencje, a także cofnąć zgodę na używanie plików cookie na poniższej stronie.
Polityka prywatności
*Z wyjątkiem niezbędnych

Technologia żywności 2 - Badamy żywność w proszku

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
Na początku drugiego seminarium studenci sprawdzą, jak zmieniają się soki wyprodukowane na poprzednich zajęciach. Następnie zajmą się tworzeniem i analizowaniem żywności w proszku. W części laboratoryjnej zajęć spróbują pozyskać koncentrat owocowy lub warzywny w proszku drogą suszenia rozpyłowego. Zbadają także sypkość i rozpuszczalność uzyskanego produktu.

Prowadzący: mgr inż. Radosław Bogusz

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie. Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

UWAGA! Ze względu na organizację pracy Uczelni (ustalenie zajętości sal przez studentów SGGW) terminy zajęć mogą ulec zmianie. O ewentualnych zmianach będziemy informować Państwa mailowo.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: prosimy o zebranie się na poziomie "przyziemie" (schodami w dół) przy szatni, przy wejściu od strony szklarni.
PARKING: Nie ma możliwości wjechania autem na teren SGGW, prosimy o zarezerwowanie czasu potrzebnego na dojście od parkingu miejskiego lub komunikacji miejskiej do budynku. Mapa kampusu znajduje się TUTAJ.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ZGODA NA SAMODZIELNY POWRÓT DO DOMU: jeżeli dziecko nie będzie odbierane przez rodzica z zajęć, prosimy o przekazanie na recepcji podpisanej zgody na samodzielny powrót do domu. Zgodę należy również wypełnić w indeksie studenta (na samym końcu). Zgoda znajduje się TUTAJ.
Zadanie przed:
Prosimy, aby studenci
1. zajrzeli do materiałów zamieszczonych na dysku w folderze seminarium 2;
2. uzupełnili >>kartę pracy;
3. przynieśli na zajęcia wypełnioną kartę oraz swój ulubiony produkt spożywczy w proszku w oryginalnym opakowaniu (ważne!).