Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies
Wykładowcy

mgr inż. Radosław Bogusz

Technolog żywności
Prowadzi zajęcia na Uniwersytecie Dzieci przekazując wiedzę z zakresu technologii żywności - interesuje się tradycyjnymi oraz nowoczesnymi metodami przetwarzania żywności, wykorzystaniem substancji pochodzenia naturalnego do przedłużania trwałości mięsa i produktów mięsnych oraz możliwością wykorzystania owadów do projektowania nowych produktów spożywczych.

Jest absolwentem Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie, a aktualnie doktorantem IV roku w Szkole Doktorskiej SGGW oraz Instytucie Nauk o Żywności SGGW. W pracy naukowej zajmuje się tematyką alternatywnych źródeł żywności, przede wszystkim owadami jadalnymi.

Poza pracą naukową, chętnie angażuje się w liczne projekty i wydarzenia popularyzujące naukę wśród dzieci, młodzieży oraz seniorów.