Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Wykładowcy

mgr inż. Radosław Bogusz

technolog żywności
Absolwent Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie. Obecnie doktorant III roku Szkoły Doktorskiej SGGW, realizujący swoje badania w Instytucie Nauk o Żywności SGGW. W pracy naukowej zajmuje się otrzymywaniem suszy z owadów jadalnych oraz pozyskiwaniem z nich określonych składników. Interesuje się także nietermicznymi metodami przetwarzania żywności (np. pulsacyjne pole elektryczne) oraz możliwością wykorzystania substancji pochodzenia naturalnego do przedłużania trwałości mięsa i produktów mięsnych poprzez ograniczenie zachodzących w nich zmian oksydacyjnych.

Poza pracą naukową, chętnie angażuje się w projekty popularyzujące naukę wśród dzieci, młodzieży oraz seniorów.