Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Technologia żywności 1 - Sprawdzamy zawartość ekstraktu w soku

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
Podczas pierwszego seminarium studenci zbadają, jak obróbka żywności wpływa na wydajność tłoczenia soku oraz końcowe zabarwienie produktów spożywczych. Poddadzą warzywa i owoce wstępnej obróbce, m.in. poprzez blanszowanie, gotowanie na parze, poddanie działaniu pulsacyjnego pola elektrycznego czy obróbkę ultradźwiękami. Następnie przeprowadzą wstępną analizę otrzymanych soków, oceniając ich barwę, przejrzystość oraz ilość uzyskanego soku.

Prowadzący: mgr inż. Radosław Bogusz

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie. Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

UWAGA! Ze względu na organizację pracy Uczelni (ustalenie zajętości sal przez studentów SGGW) terminy zajęć mogą ulec zmianie. O ewentualnych zmianach będziemy informować Państwa mailowo.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: prosimy o zebranie się na poziomie "przyziemie" (schodami w dół) przy szatni, przy wejściu od strony szklarni.
PARKING: Nie ma możliwości wjechania autem na teren SGGW, prosimy o zarezerwowanie czasu potrzebnego na dojście od parkingu miejskiego lub komunikacji miejskiej do budynku. Mapa kampusu znajduje się TUTAJ.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ZGODA NA SAMODZIELNY POWRÓT DO DOMU: jeżeli dziecko nie będzie odbierane przez rodzica z zajęć, prosimy o przekazanie na recepcji podpisanej zgody na samodzielny powrót do domu. Zgodę należy również wypełnić w indeksie studenta (na samym końcu). Zgoda znajduje się TUTAJ.