Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 5 - Jak działa ciekły azot?

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Wrocław
Podczas ostatniego seminarium studenci dowiedzą się, czym są tłuszcze, w jakich produktach występują oraz jakie funkcje pełnią w naszych organizmach. Wykonają również samodzielnie dwa doświadczenia – przygotują lody pełnotłuste i odtłuszczone metodą błyskawicznego mrożenia ciekłym azotem, a następnie porównają oba smaki.

Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy powyższy plan zajęć może ulec zmianie.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
Budynek A2, sala 109