Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 4 - Czy "E" jest złe?

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Wrocław
Podczas czwartego seminarium studenci dowiedzą się, co kryje się pod symbolem „E”, pojawiającym się na etykietach produktów spożywczych. Poznają substancje służące do żelowania (cukry i białka), a także wykonają doświadczenie – przeprowadzą proces steryfikacji, którego efektem będzie owocowy kawior.

Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy powyższy plan zajęć może ulec zmianie.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
SPRAWDŹ LOKALIZACJĘ MIEJSCA NA MAPIE
Informacje dodatkowe dla rodziców:
Recepcja zostanie przygotowana w holu głównym.

Prosimy studentów o punktualność, a osoby z długimi włosami - z racji pracy w laboratorium - o ich związanie.

Prosimy o zabranie na zajęcia fartuchów i dzienników laboratoryjnych. Prosimy także studentów o wzięcie ze sobą ulubionego produktu spożywczego lub opakowania/etykiety po nim – przyda się w pierwszej części zajęć.