Ustawienia prywatności (cookies)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Aby dowiedzieć się więcej i spersonalizować swoje preferencje, kliknij „Ustawienia”. W każdej chwili możesz zmienić swoje preferencje, a także cofnąć zgodę na używanie plików cookie na poniższej stronie.
Polityka prywatności
*Z wyjątkiem niezbędnych

Chemia żywności 2 - Jakie są właściwości witaminy C?

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Wrocław
Podczas drugiego seminarium studenci dowiedzą się, jakie właściwości ma witamina C, gdzie możemy ją znaleźć oraz jak samodzielnie przy pomocy doświadczenia sprawdzić, czy występuje w produktach, które kupujemy.

Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy powyższy plan zajęć może ulec zmianie.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
Mapa: https://maps.app.goo.gl/Qa26jM8T18qs77kb6
Informacje dodatkowe dla rodziców:
Recepcja zostanie przygotowana w holu głównym. Prosimy studentów o punktualność, a osoby z długimi włosami - z racji pracy w laboratorium - o ich związanie.

Przypominamy o tym, aby studenci zabrali ze sobą swoje dzienniki laboratoryjne i fartuchy.