Ustawienia prywatności (cookies)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Aby dowiedzieć się więcej i spersonalizować swoje preferencje, kliknij „Ustawienia”. W każdej chwili możesz zmienić swoje preferencje, a także cofnąć zgodę na używanie plików cookie na poniższej stronie.
Polityka prywatności
*Z wyjątkiem niezbędnych

Chemia żywności 1 - Jak wykryć cukier?

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Wrocław
Podczas pierwszego seminarium studenci zapoznają się z zasadami obowiązującymi w laboratorium. Dowiedzą się, czym są węglowodany, jakie rodzaje cukru znajdziemy w pożywieniu i w przyrodzie, a także poznają pojęcie słodkości. Wykonają samodzielne doświadczenie, polegające na wykryciu skrobi w popularnych produktach spożywczych. Wyniki badań zapiszą w dzienniku laboratoryjnym, który będą prowadzić przez cały semestr.

Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy powyższy plan zajęć może ulec zmianie.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, budynek A2, ul. Norwida 25, s. 109.
SPRAWDŹ LOKALIZACJĘ ZAJĘĆ
Informacje dodatkowe dla rodziców:
Recepcja zostanie przygotowana w holu głównym.

Prosimy studentów o punktualność, a osoby z długimi włosami - z racji pracy w laboratorium - o ich związanie.