Ustawienia prywatności (cookies)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Aby dowiedzieć się więcej i spersonalizować swoje preferencje, kliknij „Ustawienia”. W każdej chwili możesz zmienić swoje preferencje, a także cofnąć zgodę na używanie plików cookie na poniższej stronie.
Polityka prywatności
*Z wyjątkiem niezbędnych

Technologia żywności 2 - Sprawdzamy zawartość ekstraktu w soku

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
Podczas drugiego seminarium studenci zbadają, jak wstępna obróbka żywności wpływa na wydajność tłoczenia soku oraz zawartość ekstraktu w wytłoczonych sokach.

Prowadzący: mgr inż. Radosław Bogusz
Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową.

W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie.
Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

UWAGA! Ze względu na organizację pracy Uczelni (ustalenie zajętości sal przez studentów SGGW) terminy zajęć mogą ulec zmianie. O ewentualnych zmianach będziemy informować Państwa mailowo.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: prosimy o zebranie się na poziomie "przyziemie" (schodami w dół) przy szatni, przy wejściu od strony szklarni.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ZGODA NA SAMODZIELNY POWRÓT DO DOMU: Jeżeli dziecko nie będzie odbierane przez rodzica z zajęć, prosimy o przekazanie na recepcji podpisanej zgody na samodzielny powrót do domu. Zgodę należy również wypełnić w indeksie studenta (na samym końcu). LINK DO ZGODY

Podczas II seminarium, studenci będą przygotowywać soki, które będzie można potem spróbować.
Jeśli student nie może jeść jabłek, buraków, lub marchwi, prosimy o zgłoszenie tej informacji prowadzącemu zajęcia.
Zadanie przed:
Chętne osoby mogą się zapoznać z materiałami z I zajęć i materiałami dotyczącymi II zajęć z folderu.