Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Technologia żywności 1 - Analizujemy miody

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
Podczas pierwszego seminarium studenci zajmą się badaniem miodów. Przeprowadzą doświadczenie z wykorzystaniem konduktometru, które pozwoli sprawdzić, czy miód może być zafałszowany. Następnie sporządzą sprawozdanie z eksperymentu.

Prowadzący: mgr inż. Radosław Bogusz

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową.
W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie.
Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

UWAGA! Ze względu na organizację pracy Uczelni (ustalenie zajętości sal przez studentów SGGW) terminy zajęć mogą ulec zmianie. O ewentualnych zmianach będziemy informować Państwa mailowo.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
SPRAWDŹ LOKALIZACJĘ ZAJĘĆ: TUTAJ (budynek 32).
Najbliższy przystanek ZTM: SGGW-Rektorat (linie 148, 166, 193) lub Ursynów Płn. (linie 185, 503).

Nie ma możliwości wjechania samochodem na teren SGGW, osoby przyjeżdżające samochodami prosimy o zarezerwowanie czasu potrzebnego na dojście z parkingów przez kampusem na teren zajęć.

RECEPCJA: szatnia (przyziemie) Instytutu Nauk o Żywności, wolontariuszka będzie czekać na studentów i zaprowadzi ich do sali zajęciowej.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ZGODA NA SAMODZIELNY POWRÓT DO DOMU: Jeżeli dziecko nie będzie odbierane przez rodzica z zajęć, prosimy o przekazanie na recepcji podpisanej zgody na samodzielny powrót do domu. Zgodę należy również wypełnić w indeksie studenta (na samym końcu). LINK DO ZGODY

Podczas zajęć studenci będą badać miody i mleka krowie (bez próbowania). W przypadku silnej alergii na mleko lub miód prosimy o zgłoszenie tego faktu prowadzącemu zajęcia.
Zadanie przed:
Podczas zajęć studenci będą między innymi badać różne rodzaje miodów. Jeśli ktoś ma w domu jakiś ciekawy miód i chciałby spróbować go zbadać na zajęciach - można przynieść ze sobą.