Ustawienia prywatności (cookies)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Aby dowiedzieć się więcej i spersonalizować swoje preferencje, kliknij „Ustawienia”. W każdej chwili możesz zmienić swoje preferencje, a także cofnąć zgodę na używanie plików cookie na poniższej stronie.
Polityka prywatności
*Z wyjątkiem niezbędnych

Gdzie znajdę cukry, białka, tłuszcze?

Warsztaty
60 min
Blok Przyroda
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
Budowę organizmu ludzkiego najprościej można określić trzema słowami: białka, tłuszcze, cukry, które wzajemnie się uzupełniają. Białka głównie budują, cukry dają energię, ale wchodzą też w skład DNA. Natomiast tłuszcze stanowią pewną rezerwę energetyczną. Czy zastanawialiście się kiedyś, jakie właściwości chemiczne mają te trzy ważne składniki?

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: wejście do budynku od strony parkingu na kampusie.
MAPA: https://goo.gl/maps/SidCKFjeeqzcHoC57
PARKING: nie gwarantujemy miejsc do parkowania na terenie kampusu, zalecamy przyjazd komunikacją miejską.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ORGANIZACJA: zgodnie z wytycznymi administracji uczelni, obowiązuje zakaz pozostawania w trakcie zajęć w budynku. Prosimy o czekanie na zewnątrz i odbiór dzieci z miejsca recepcji o godzinie zakończenia zajęć. Prosimy, aby na zajęcia przychodziły wyłącznie zdrowe dzieci, bez objawów infekcji.
ODBIÓR: po zajęciach dzieci zostaną przyprowadzone na recepcję.
PUNKTUALNOŚĆ: ze względu na organizację zajęć oraz odpowiedzialność organizatora za uczestników, prosimy o punktualne przyprowadzanie oraz odbieranie dzieci po zajęciach.
OBOWIĄZKOWO: identyfikator z imieniem i nazwiskiem oraz aktywnym numerem telefonu do rodzica.