Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 5

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Inne miejsce zamieszkania
Przygotowujemy niskobudżetowe zamienniki żywności
Podczas piątego seminarium studenci będą kończyć pracę nad katalogiem, wskazując, która z poznanych w trakcie semestru technik może mieć największe znaczenie dla walki z nierównością w dostępie do jedzenia. Zaplanują posiłek, obliczą jego wartość żywieniową i wskażą jego chemiczny skład, uwzględniając jeden z zamienników mięsa. Zaprezentują również powstały w trakcie zajęć katalog alternatywnych przepisów.

W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie.
Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.
Zadanie przed:
Prosimy studentów o wypełnienie katalogu o wszystkie elementy (zadania wykonywane na wszystkich zajęciach i zadania domowe).