window.dataLayer = window.dataLayer || [];
(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start':
new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0],
j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src=
'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);
})(window,document,'script','dataLayer','GTM-K8G9M9T');
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'AW-948510619');
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'G-1FJLSBFW65');
!function(f,b,e,v,n,t,s) {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)}; if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0'; n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0]; s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script', 'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js'); fbq('init', '352239431567451'); fbq('track', 'PageView');
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script',
'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
fbq('init', '584439850479744');
fbq('track', 'PageView');
Dzieci lubią ciasteczka!
My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.
Polityka prywatności i plików cookie
Chemia żywności 4
Seminarium
150 min
Seminaria
Przedmiot:
Chemia
Miasto:
Inne miejsce zamieszkania
Przygotowujemy niskobudżetowe zamienniki żywności
Podczas czwartego seminarium studenci będą kontynuować pracę nad katalogiem, uwzględniając w nim produkty z konserwantami i stworzone przy udziale technologii GMO. Dowiedzą się również, czym, z naukowego punktu widzenia, są konserwanty i przeanalizują wybrane składy produktów. Przygotują także samodzielnie jogurt i kiszonkę, a proces kiszenia będą badać m.in. przy użyciu papierków wskaźnikowych.
Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie. Pełny opis specjalizacji znajdziesz
TUTAJ.
Zadanie przed:
Prosimy o przygotowanie składników na:
Kiszonki:
- duży słoik,
- marchew, pietruszka, rzodkiewka, buraki, kalafior (do wyboru, lub mieszanka)
- sól gruboziarnista nie jodowana
- duży słoik z zakrętką
- przegotowana woda,
- łyżka,
- miarka do wody,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- pieprz ziarnisty
- papierki wskaźnikowe
Jogurt:
- duży słoik
- mleko
- jogurt naturalny
- termometr szpilkowy
Zamknij
Logowanie / Rejestracja
Rodzic
sobotnie zajęcia w Uniwersytecie Dzieci
Nauczyciel
darmowe scenariusze lekcji
Wolontariusz
pomoc przy organizacji zajęć
Wybierz powyżej gdzie chcesz się zalogować.
Jako Rodzic
Aby zapisać dzieci na sobotnie zajęcia.
Jako Nauczyciel
Aby korzystać z darmowych scenariuszy lekcji i specjalnie przygotowanych projektów edukacyjnych.
Jako Wolontariusz
Aby pomóc przy organizacji sobotnich zajęć.
Logowanie do konta rodzica
Załóż konto rodzica
Dzięki utworzeniu konta możesz
Tworzyć profile swoich dzieci
Zapisywać dzieci na zajęcia
Brać udział w rekrutacji
Załóż konto rodzica
Zaloguj się do konta rodzica
Dzięki utworzeniu konta możesz
Tworzyć profile swoich dzieci
Zapisywać dzieci na zajęcia
Brać udział w rekrutacji
Masz już konto rodzica?
Zaloguj się
Logowanie do konta nauczyciela
Załóż konto nauczyciela
Co zyskujesz?
Całkowicie darmowe konto
Dostęp do wszystkich scenariuszy tworzonych przez naukowców
Możliwość zgłoszenia klasy do projektu edukacyjnego
Załóż konto nauczyciela
Korzyści z rejestracji
Całkowicie darmowe konto
Dostęp do wszystkich scenariuszy tworzonych przez naukowców
Możliwość zgłoszenia klasy do projektu edukacyjnego
Masz już konto nauczyciela
Zaloguj się
Logowanie do konta wolontariusza
Załóż konto wolontariusza. Rekrutacja wolontariuszy we Wrocławiu jest obecnie wstrzymana.
Dzięki utworzeniu konta możesz
Zobaczyć harmonogram najbliższych zajęć
Zapisywać się na wybrane zajęcia
Sprawdzać ważne powiadomienia
Załóż konto wolontariusza
Rejestracja wolontariusza
Zaloguj się do konta wolontariusza
Dzięki utworzeniu konta możesz.
Zobaczyć harmonogram najbliższych zajęć
Zapisywać się na wybrane zajęcia
Sprawdzać ważne powiadomienia
Masz już konto wolontariusza
Zaloguj się
var chatbox = document.getElementById('fb-customer-chat');
chatbox.setAttribute("page_id", "195330026782");
chatbox.setAttribute("attribution", "biz_inbox");
window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
xfbml : true,
version : 'v14.0'
});
};
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = 'https://connect.facebook.net/pl_PL/sdk/xfbml.customerchat.js';
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));