Od wielu lat działa na polu edukacji żywieniowej, zarówno wśród dzieci, jak i osób dorosłych. Z perspektywy swoich doświadczeń uważa, że dzieci są dość wymagającą, ale też wdzięczną grupą odbiorców wiedzy. Ich ciekawość, pytania, które zadają, ich reakcje i spostrzeżenia nierzadko ją zaskakują, ale są dla niej także źródłem inspiracji. Uważa, że często to dzieci uczą ją!
Zawodowo przez wiele lat była związana z Instytutem Żywności i Żywienia. Aktualnie jest ekspertką Medycznego Centrum Dietetyki i Edukacji Zdrowotnej Narodowego
Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – PIB oraz Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Jest członkinią Polskiego Towarzystwa Dietetyki. W 2022 r. na Warszawskim
Uniwersytecie Medycznym obroniła z wyróżnieniem pracę doktorską nt. żywienia i stylu życia jako czynników ryzyka rozwoju choroby refluksowej przełyku. Współrealizuje zadania w krajowych programach zwalczania nadwagi, otyłości i promowania nawyków prozdrowotnych. Prowadzi i współprowadzi wykłady oraz warsztaty popularyzujące zasady prawidłowego żywienia wśród osób z różnych grup zawodowych i wiekowych, w tym wśród dzieci i młodzieży. Jest autorką i współautorką publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu dietoprofilaktyki i dietoterapii chorób niezakaźnych oraz materiałów edukacyjnych dla dzieci dotyczących prawidłowego żywienia.
Lubi spędzać czas ze swoją rodziną, poznawać nowe miejsca, czytać, zwłaszcza kryminały i biografie. Od kilku lat jej pasją jest pszczelarstwo. Jest miłośniczką zwierząt,
posiadaczką wspaniałej suni rasy Border Collie i nie mniej wspaniałego kota Edka oraz wolontariuszką w przytulisku dla bezdomnych psiaków. Dlatego czas wolny z reguły spędza pracując na działce i w pasiece oraz pomagając w przytulisku.
Zawodowo przez wiele lat była związana z Instytutem Żywności i Żywienia. Aktualnie jest ekspertką Medycznego Centrum Dietetyki i Edukacji Zdrowotnej Narodowego
Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – PIB oraz Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej. Jest członkinią Polskiego Towarzystwa Dietetyki. W 2022 r. na Warszawskim
Uniwersytecie Medycznym obroniła z wyróżnieniem pracę doktorską nt. żywienia i stylu życia jako czynników ryzyka rozwoju choroby refluksowej przełyku. Współrealizuje zadania w krajowych programach zwalczania nadwagi, otyłości i promowania nawyków prozdrowotnych. Prowadzi i współprowadzi wykłady oraz warsztaty popularyzujące zasady prawidłowego żywienia wśród osób z różnych grup zawodowych i wiekowych, w tym wśród dzieci i młodzieży. Jest autorką i współautorką publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu dietoprofilaktyki i dietoterapii chorób niezakaźnych oraz materiałów edukacyjnych dla dzieci dotyczących prawidłowego żywienia.
Lubi spędzać czas ze swoją rodziną, poznawać nowe miejsca, czytać, zwłaszcza kryminały i biografie. Od kilku lat jej pasją jest pszczelarstwo. Jest miłośniczką zwierząt,
posiadaczką wspaniałej suni rasy Border Collie i nie mniej wspaniałego kota Edka oraz wolontariuszką w przytulisku dla bezdomnych psiaków. Dlatego czas wolny z reguły spędza pracując na działce i w pasiece oraz pomagając w przytulisku.