Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Ile cukru jest w jedzeniu?

Warsztaty
60 min
Blok III
Przedmiot: Chemia
Miasto: Kraków
Zajęcia eksperymentalne dla dzieci w wieku 10 i 11 lat.
Cukier jest wszędzie! Ma różne oblicza, dlatego ważne, by wiedzieć, gdzie występuje naturalnie, a gdzie został dosypany dla polepszenia smaku produktu. Podczas zajęć studenci dowiedzą się, w jakich produktach cukry występują naturalnie. Dzieci przeprowadzą eksperymenty i analizę laboratoryjną, aby zbadać zawartość cukru w popularnych produktach spożywczych i napojach. Sobotnie zajęcia naukowe pozwolą im rozwinąć krytyczne myślenie oraz umiejętność podejmowania decyzji konsumenckich.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: w holu głównym Wydziału Technologii Żywności UR.
SPRAWDŹ LOKALIZACJĘ ZAJĘĆ
PARKING: istnieje możliwość skorzystania z otwartego parkingu przy uczelni. Zachęcamy do skorzystania z komunikacji miejskiej. Najbliższy przystanek MPK: UR Balicka (linie 164, 199, 218, 228, 601, 918).
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ORGANIZACJA: prosimy, aby na zajęcia przychodziły wyłącznie zdrowe dzieci, bez objawów infekcji. Zastrzegamy sobie prawo do niewpuszczenia dziecka z objawami infekcji oraz prośbę o jego odbiór.
ODBIÓR: po zajęciach dzieci zostaną przyprowadzone na recepcję.
PUNKTUALNOŚĆ: ze względu na organizację zajęć oraz odpowiedzialność organizatora za uczestników, prosimy o punktualne przyprowadzanie i odbieranie dzieci po zajęciach.
OBOWIĄZKOWO: identyfikator z imieniem i nazwiskiem oraz aktywnym numerem telefonu do rodzica.

ZGODA NA SAMODZIELNY POWRÓT DO DOMU: Jeżeli dziecko nie będzie odbierane przez rodzica z zajęć, prosimy o przekazanie na recepcji podpisanej zgody na samodzielny powrót do domu. Zgodę należy również wypełnić w indeksie studenta (na samym końcu). LINK DO ZGODY.