Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 3 - Czy w żółtku jaja jest białko?

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Kraków
Sprawdzamy, co kryje się w jedzeniu
Podczas trzeciego seminarium studenci zmierzą się z wyzwaniem wykrywania białek w żywności. Najpierw zastanowią się, w jakich produktach mogą znajdować się białka, a następnie przetestują swoje hipotezy przy użyciu prostego sprzętu laboratoryjnego. Uczestnicy będą także mieli okazję przeprowadzić obserwację działania enzymów - proteaz i amylaz.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie.

Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
Uwaga! nastąpiła zmiana lokalizacji!
RECEPCJA: w holu głównym Wydziału Techonlogii Żywności UR.
SPRAWDŹ LOKALIZACJĘ ZAJĘĆ
Zajęcia odbędą się w laboratorium chemicznym, w sali 1.74.

PARKING: istnieje możliowść skorzystania z parkingu uczelni.
Najbliższy przystanek MPK: UR Balicka (linie 164, 199, 218, 228, 601, 918).