Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 2 - Wykrywamy cukry i witaminę C w produktach żywnościowych

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Kraków
Sprawdzamy, co kryje się w jedzeniu
Podczas drugiego seminarium studenci dowiedzą się, czym są makroskładniki oraz jak odróżnić cukry redukujące od nieredukujących. Dzięki pracy doświadczalnej sprawdzą także, jakie właściwości posiada witamina C oraz jak wykryć ją w jedzeniu.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie.
Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: w holu głównym Wydziału Geologii, Geofizyki i Ochrony Środowiska AGH (budynek A0). Aby zobaczyć lokalizację miejsca zajęć, kliknij TUTAJ.

UWAGA! Nie gwarantujemy miejsc parkingowych, zalecamy przyjazd komunikacją miejską. Najbliższe przystanki MPK: AGH/UR, Czarnowiejska.