Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 1 - Gdzie w jedzeniu kryje się skrobia?

Seminarium
120 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Kraków
Sprawdzamy, co kryje się w jedzeniu
Podczas pierwszego seminarium studenci zapoznają się z założeniami pracy projektowej. Następnie przeprowadzą doświadczenie wykrywania skrobi oraz zastanowią się, po co dodaje się ją do żywności. Spotkanie będzie okazją do rozmowy o tym, czym właściwie jest zdrowa żywność oraz co o jedzeniu mówią nam etykiety.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie.
Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
Uwaga! zmiana lokalizacji zajęć. Zajęcia odbędą się w AGH ul. Mickiewicza 30 (Wydział Geologii, Geofizyki i Ochrony Środowiska).
RECEPCJA: w holu głównym Wydziału Geologii, Geofizyki i Ochrony Środowiska AGH (budynek A0). Aby zobaczyć lokalizację miejsca zajęć, kliknij TUTAJ.

UWAGA! Nie gwarantujemy miejsc parkingowych, zalecamy przyjazd komunikacją miejską. Najbliższe przystanki MPK: AGH/UR, Czarnowiejska.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ZGODA NA SAMODZIELNY POWRÓT DO DOMU: Jeżeli dziecko nie będzie odbierane przez rodzica z zajęć, prosimy o przekazanie na recepcji podpisanej zgody na samodzielny powrót do domu. Zgodę należy również wypełnić w indeksie studenta (na samym końcu). LINK DO ZGODY
Zadanie przed:
Prosimy studentów o przyniesienie wybranego produktu żywnościowego opatrzonego etykietą.