Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Czy owady mogą być jadalne?

Warsztaty
60 min
Blok Przyroda
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
80% wszystkich zwierząt na Ziemi stanowią owady. Choć w Polsce jest to rzadko spotykane, to dzięki dużej zawartości składników odżywczych, owady można spożywać. Mogą stanowić dodatek do popularnych dań, np. w formie mąki owadziej.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: koło szatni na poziomie -1, wejście do budynku od strony szklarni.
MAPA: https://goo.gl/maps/3qjshzPiz9H7MK4Z6
PARKING: płatny parking na terenie kampusu SGGW koło basenu oraz koło Wydziału Leśnego, dogodny dojazd komunikacją miejską (przystanek: Strzeleckiego lub Ursynów Północny).
Informacje dodatkowe dla rodziców:
UWAGA: Na warsztatach studenci będą wytwarzać produkty spożywcze (batoniki), które mogą zawierać następujące składniki: płatki owsiane, orzechy, bakalie, miód, proszek owadzi. Batoniki będą do zjedzenia po zajęciach.
W przypadku uczulenia na pajęczaki, skorupiaki i mięczaki, nie należy spożywać wytworzonych batoników. Proszek owadzi może zawierać śladowe ilości glutenu. Prosimy poinformować przed zajęciami wolontariusza lub pracownika UD o ewentualnych uczuleniach pokarmowych dziecka.


ORGANIZACJA: Prosimy, aby na zajęcia przychodziły wyłącznie zdrowe dzieci, bez objawów infekcji.
ODBIÓR: po zajęciach dzieci zostaną odprowadzone na recepcję.
PUNKTUALNOŚĆ: miejsce zajęć jest oddalone od recepcji, spóźnione dzieci nie będą mogły dołączyć do grupy.
OBOWIĄZKOWO: identyfikator z numerem telefonu do rodzica/opiekuna.