Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Jak produkuje się soki?

Warsztaty
60 min
Blok Przyroda
Przedmiot: Technologia żywności
Miasto: Warszawa
Czy wiedzieliście, że Polska jest jednym z największych producentów jabłek na świecie? Produkcja tych owoców jest szacowana na ponad 4 miliony ton rocznie. Bardzo duża ich część przeznaczona jest na eksport, reszta zaś znajduje zastosowanie w naszym rodzimym przemyśle. Bardzo istotnym sektorem przemysłu owocowo-warzywnego w polskiej gospodarce jest produkcja soków.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: wejście do budynku od strony parkingu na kampusie.
MAPA: https://goo.gl/maps/SidCKFjeeqzcHoC57
PARKING: nie gwarantujemy miejsc do parkowania na terenie kampusu, zalecamy przyjazd komunikacją miejską.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
Uwaga: podczas warsztatów dzieci będą miały kontakt z jabłkami i pomarańczami. Prosimy o informację w przypadku alergii.
ORGANIZACJA: zgodnie z wytycznymi administracji uczelni, obowiązuje zakaz pozostawania w trakcie zajęć w budynku. Prosimy o czekanie na zewnątrz i odbiór dzieci z miejsca recepcji o godzinie zakończenia zajęć. Prosimy, aby na zajęcia przychodziły wyłącznie zdrowe dzieci, bez objawów infekcji.
ODBIÓR: po zajęciach dzieci zostaną przyprowadzone na recepcję.
PUNKTUALNOŚĆ: ze względu na organizację zajęć oraz odpowiedzialność organizatora za uczestników, prosimy o punktualne przyprowadzanie oraz odbieranie dzieci po zajęciach.
OBOWIĄZKOWO: identyfikator z imieniem i nazwiskiem oraz aktywnym numerem telefonu do rodzica.