Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Chemia żywności 3

Seminarium
150 min
Seminaria
Przedmiot: Chemia
Miasto: Inne miejsce zamieszkania
Przygotowujemy niskobudżetowe zamienniki żywności
Podczas trzeciego seminarium studenci będą pracować nad katalogiem, uwzględniając w nim produkty stanowiące alternatywne źródło białka. W trakcie zajęć zastanowią się, czy owady mogą zastąpić mięso, porównają wartości odżywcze i skład chemiczny obu produktów, a także przygotują dodatek do dania z owadów liofilizowanych.

Podczas cyklu seminariów studenci pracują metodą projektową. W zależności od dynamiki pracy grupy kolejność i tematyka spotkań może ulec nieznacznej zmianie. Pełny opis specjalizacji znajdziesz TUTAJ.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
Przed zajęciami zostanie przesłana przesyłka z materiałami.