Dzieci lubią ciasteczka!

My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dostępne ustawienia plików cookie:

sprawdź naszą politykę cookies

Jakie bakterie są w jogurcie?

Warsztaty
60 min
Blok Przyroda
Przedmiot: Mikrobiologia
Miasto: Wrocław
Czy wiesz, jak powstaje jogurt naturalny? Produkt ten jest wynikiem fermentacji mleka poddanego działaniu odpowiednich szczepów bakterii. Powinien zawierać co najmniej 10 milionów komórek bakteryjnych na 1 mililitr wyrobu.
Podczas warsztatów studenci rozwiną krytyczne myślenie i otwartość na nowości poprzez obserwację hodowli bakteryjnych na płytkach Petriego. Poćwiczą także umiejętność zorganizowanej współpracy z innymi pracując w grupach.

Przed zajęciami

Szczegóły miejsca zajęć:
RECEPCJA: wejście od ul. Chełmońskiego (budynek E-12), recepcja na I piętrze pod salą warsztatową nr 392.
MAPA: https://goo.gl/maps/US2n4VC4howb7UdN7
ODBIÓR: po zajęciach dzieci zostaną przyprowadzone na recepcję.
PARKING: zachęcamy do przyjazdu komunikacją miejską.
Informacje dodatkowe dla rodziców:
ORGANIZACJA: prosimy, aby na zajęcia przychodziły wyłącznie zdrowe dzieci, bez objawów infekcji.
ODBIÓR: po zajęciach dzieci zostaną przyprowadzone na recepcję.
PUNKTUALNOŚĆ: ze względu na organizację zajęć oraz odpowiedzialność organizatora za uczestników, prosimy o punktualne przyprowadzanie oraz odbieranie dzieci po zajęciach.
OBOWIĄZKOWO: identyfikator z imieniem i nazwiskiem oraz aktywnym numerem telefonu do rodzica.