Prowadzi zajęcia na Uniwersytecie Dzieci przekazując wiedzę z zakresu technologii żywności - interesuje się tradycyjnymi oraz nowoczesnymi metodami przetwarzania żywności, wykorzystaniem substancji pochodzenia naturalnego do przedłużania trwałości mięsa i produktów mięsnych oraz możliwością wykorzystania owadów do projektowania nowych produktów spożywczych.
Jest absolwentem Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie, a aktualnie doktorantem IV roku w Szkole Doktorskiej SGGW oraz Instytucie Nauk o Żywności SGGW. W pracy naukowej zajmuje się tematyką alternatywnych źródeł żywności, przede wszystkim owadami jadalnymi.
Poza pracą naukową, chętnie angażuje się w liczne projekty i wydarzenia popularyzujące naukę wśród dzieci, młodzieży oraz seniorów.
Jest absolwentem Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie, a aktualnie doktorantem IV roku w Szkole Doktorskiej SGGW oraz Instytucie Nauk o Żywności SGGW. W pracy naukowej zajmuje się tematyką alternatywnych źródeł żywności, przede wszystkim owadami jadalnymi.
Poza pracą naukową, chętnie angażuje się w liczne projekty i wydarzenia popularyzujące naukę wśród dzieci, młodzieży oraz seniorów.