Ustawienia prywatności (cookies)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Aby dowiedzieć się więcej i spersonalizować swoje preferencje, kliknij „Ustawienia”. W każdej chwili możesz zmienić swoje preferencje, a także cofnąć zgodę na używanie plików cookie na poniższej stronie.
Polityka prywatności
*Z wyjątkiem niezbędnych
Wykładowcy

mgr inż. Radosław Bogusz

Technolog żywności
Prowadzi zajęcia na Uniwersytecie Dzieci przekazując wiedzę z zakresu technologii żywności - interesuje się tradycyjnymi oraz nowoczesnymi metodami przetwarzania żywności, wykorzystaniem substancji pochodzenia naturalnego do przedłużania trwałości mięsa i produktów mięsnych oraz możliwością wykorzystania owadów do projektowania nowych produktów spożywczych.

Jest absolwentem Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie, a aktualnie doktorantem IV roku w Szkole Doktorskiej SGGW oraz Instytucie Nauk o Żywności SGGW. W pracy naukowej zajmuje się tematyką alternatywnych źródeł żywności, przede wszystkim owadami jadalnymi.

Poza pracą naukową, chętnie angażuje się w liczne projekty i wydarzenia popularyzujące naukę wśród dzieci, młodzieży oraz seniorów.